ALBLASSERDAM – De vernieuwde skatebaan aan de Vondellaan in Alblasserdam wordt zaterdag 22 oktober feestelijk geopend door één van de Alblasserdamse wethouders. De opening wordt georganiseerd naar aanleiding van de grondige renovatie, die in de zomervakantie plaatsvond. De organisatie is in handen van de Jeugdgemeenteraad (JGR), drijvende kracht achter de renovatie.

Hard nodig
Volgens de JGR was een opknapbeurt hard nodig.  “Een paar maanden geleden is er een handtekeningenactie opgezet door een aantal skaters, met als resultaat deze renovatie. Zij zijn erg blij met de nieuwe toestellen. De skatevoorziening was al jaren slecht bijgehouden en veel onderdelen waren aan vervanging toe. ´We zijn erg blij dat hier geld voor vrij is gemaakt. De JGR vindt het belangrijk dat er voor de Alblasserdamse jeugd genoeg sportfaciliteiten zijn,” vertelt Arnold van Heusden die sinds enkele weken voorzitter is van de Alblasserdamse jeugdraad.

Decision Day
In maart van dit jaar organiseerde de JGR een ´Decision Day´ waarop de skaters zelf ideeën mochten indienen voor het nieuwe ontwerp van de skatebaan. Op basis van deze adviezen zijn bestaande onderdelen van het skatepark gerenoveerd. Tevens is er een aantal nieuwe toestellen geplaatst. Buurtbewoners hebben volgens de JGR positief gereageerd op de renovatie. Er wordt sinds de opknapbeurt veel gebruik gemaakt van de skatebaan.

Wethouder
Om 13.00 uur zal de het skatepark officieel worden geopend door een van onze wethouders. Om 13:30 begint er een skatewedstrijd, waarvoor alle Alblasserdamse skaters worden uitgenodigd. (Leeftijd 8-88). Inschrijving voor deze wedstrijd gebeurt ter plaatse. Arnold: “We hopen op lekker weer en een grote groep skaters. Trouwens, de winnaar van de skatewedstrijd wint een Ipod.”

De JGR is een groep enthousiaste jongeren die gemeente adviseert aangaande jeugdzaken. Ze is een spreekbuis van en voor jongeren. Ook organiseert ze regelmatig activiteiten voor de jeugd van Alblasserdam. De JGR is op zoek naar actieve leden; voor meer informatie, kijk op www.jgralblasserdam.nl.