ALBLASSERDAM – Of er lopen nepverkopers in Alblasserdam of de verkopers van energiemaatschappij Nuon liegen. Het zijn de woorden van de heer Stehouwer uit de Polderstraat. Hij werd deze week benaderd door de verkopers, die hem vertelden dat, als hij een contract zou sluiten met Nuon, er een bepaald bedrag gesponsord zou worden aan de ‘Scouting rond de Noord’.

“Maar dat zijn verouderde gegevens. Die scouting heet al heel wat jaren ‘Regio rond de Biesbosch’,” vertelt Stehouwer die zelf bestuurslid is van de club en als geen ander weet welk geld er bij de scouting binnenkomt. “We zijn nooit, maar dan ook nooit, benaderd door Nuon met de mededeling dat er geld wordt gestort. En nu zouden ze opeens voor ons wat ophalen? Dat is een vreemd verhaal van de mannen die langs de deur komen.”

Spookverkoper
Marijke de Meer woordvoerster namens Nuon vertelt dat er nooit met dergelijke constructies wordt gewerkt: “Wij steunen nooit een goed doel op die manier. Het gaat hier wellicht om een spookverkoper die niet in dienst is van ons. Wel wordt er op dit moment door Nuonmedewerkers door Alblasserdam, maar dat is voor de zakelijke markt en deze verkopers zeggen nog niet in de wijk van meneer Stehouwer te zijn geweest. Ze ontkennen dus een aanbod te hebben gedaan om geld te geven aan de scouting en dus moet het iemand anders zijn geweest,” aldus De Meer.

Politie
Als meer mensen een verkoper aan de deur krijgen, die zij niet vertrouwen, is het raadzaam om de politie hiervan op de hoogte te stellen via 0900-8844. Mogelijk kijkt de nepverkoper naar hoe er ingebroken kan worden of probeert hij/zij spullen te ontvreemden. “Hou in ieder goed in de gaten wie er bij je aan de deur komt,” is het advies van Stehouwer.

Deel dit bericht via...