NIEUW-LEKKERLAND – Zaterdagmorgen zullen twee teams van Sportfondsen Nieuw-Lekkerland, onder leiding van manager Monique Veldman, de winkelende inwoners van Nieuw-Lekkerland op het Kleyburgplein en het Planetenplein wijzen op de 5yesactie ter ondersteuning van zwembad Schoonenburg.

Het is hun belangrijkste doelstelling om mensen die nog geen aanmeldingsformulier hebben ingevuld dit alsnog te laten doen. Na 12.00 uur verleggen zij hun strijdterrein naar het Makado Centrum in Alblasserdam.

De honneurs in Nieuw-Lekkerland zullen dan waar worden genomen door Hidde en Jelle Bouman, die ’s middags bij de plaatselijke voetbalvereniging aandacht gaan vragen voor de actie die ervoor moet zorgen dat het zwembad voor Nieuw-Lekkerland en wijde omgeving behouden blijft.

Het bestuur van de stichting ‘Hou zwembad Schoonenburg open’ benadrukt dat toegezegde bedragen alleen geïncasseerd worden als zeker is dat het zwembad daadwerkelijk open blijft.

Extra inschrijfformulieren kunnen worden afgehaald bij de sporthal en de bibliotheek. De inlevertermijn voor de formulieren is verlengd tot zaterdag 22 oktober. Wie niet in Nieuw-Lekkerland of Kinderdijk woont, maar het zwembad eveneens eens warm hart toedraagt, kan een aanmeldingsformulier aanvragen via 5yeslid@houzwembadschoonenburgopen.nl.