BLESKENSGRAAF – Bij een aanrijding op de Wervenkampweg in Bleskensgraaf, waarbij drie voertuigen betrokken waren, zijn woensdagmiddag12 oktober twee gewonden gevallen. Het ongeval gebeurde nadat een automobilist, rijdend op de Wervenkampweg, inreed op twee stilstaande auto’s. Deze voertuigen stonden stil omdat de voorste auto af wilde slaan naar de Melkweg. Brandweer, ambulance, politie en een traumahelikopter werden gealarmeerd om hulp te verlenen.

De helikopter werd vanwege het slechte weer afgezegd en het vervangend Mobiel Medisch Team werd onderweg geannuleerd omdat extra hulp niet meer nodig bleek te zijn. Twee gewonden, waarvan één jongeman uit Oud-Alblas, werden afgevoerd naar het ziekenhuis. Hun verwondingen lijken in eerste instantie mee te vallen.

Dak van Touareg niet er af
De bestuurder van de witte VW Touareg heeft volgens de politie bijzonder veel geluk gehad. “De bestuurder had het slachtoffer uit een andere auto even in zijn wagen gehaald. Het regende en was met goede bedoelingen. Maar voor hetzelfde geld kan de patiënt vanwege rug –of nekletsel niet meer uit de auto en moet de brandweer het dak er af knippen. Geen handige actie, maar gelukkig liep het goed af.”