ALBLASSERDAM – De (brom) fietsoversteekplaats op de Dam ter hoogte van Hotel Van Krimpen in Alblasserdam wordt zo snel mogelijk aangepast en veiliger gemaakt. Dat liet verkeerswethouder Peter Verheij dinsdagavond 11 oktober weten tijdens een commissievergadering op het gemeentehuis. Volgens Ramon Pardo (D66) is het een gevaarlijk kruispunt omdat (brom) fietsers, die vanaf het pad willen oversteken naar de Polderstraat of de Dam, tussen de auto’s door moeten. “Op drukke momenten is dat bijna geen doen,” aldus Pardo.

Wethouder Verheij wil binnen nu en twee weken een keuze maken voor een oplossing. “Afgelopen zomer hebben we gekeken naar wat in hoofdlijnen verstandig zou zijn. Moet er iets komen bij de bank, of bij de Polderstraat, of ergens tussenin? Deze week worden vier varianten uitgewisseld. Het gaat hierbij van een kleine ingreep tot rigoureuze ingreep. Ik ga die vier varianten bekijken en let daarbij ook op of het binnen de portefeuille past. Daarna wil ik zo snel mogelijk maatregelen treffen. Wanneer dit precies is, kan ik nog niet zeggen. Dat hangt af van de beslissing die wordt genomen.”