ALBLASSERDAM – Inbrekers hebben dinsdagavond 11 oktober geld en een kluis met waardevolle spullen gestolen uit het huis van rijschoolhouder Eric de Man aan de Johan de Wittstraat in Alblasserdam. De onbekende personen drongen tussen 20.00 en 20.15 uur de woning binnen via de achtertuin. Nadat de achterdeur met geweld was opengebroken, werd een geldbedrag en een kluis met waardevolle spullen gestolen.

Eric, die in het begin van dit jaar startte met zijn rijschool en het geven van theorielessen in Alblasserdam, is er helemaal kapot van. “Dit heeft geestelijk zo’n impact op je. Dat ze zomaar je huis binnen durven komen. Ze hebben m’n papieren mee, m’n geld mee, maar ook oud filmmateriaal van mijn familie en nog meer… Het is niet te begrijpen,” verzucht de Alblasserdammer.

112
Eric vervolgt: “Ik kwam dinsdag rond tien voor half negen thuis en merkte dat het kettinkje op de voordeur zat. Toen wist ik al dat er iets niet in orde was, want er was niemand in huis. Toen ik naar achteren liep, zag ik dat de poort open stond en dat de deur was geforceerd. Ik heb direct 112 gebeld en de politie stormde al na vijf minuten het huis binnen. Helaas waren de inbrekers al vertrokken. Een buurtvrouw vertelde later dat ze wel een hoop herrie in de woning had gehoord. Er hebben waarschijnlijk maar een paar minuten tussen mijn thuiskomst en de inbraak gezeten.”

Buurtonderzoek
De politie heeft woensdag een buurtonderzoek gehouden en de technische recherche heeft een sporenonderzoek verricht. Is u dinsdagavond of wellicht eerder in de week iets opgevallen rondom het huis? Bel dan de politie op het nummer 0900-8844. Alle tips zijn welkom. Ook anonieme tips kunnen gegeven worden. Dit kan via het nummer 0800-7000.