ALBLASSERDAM – Op alle woensdagavonden in september hebben 5 jongelui meegedaan aan de eerste officiële Jeugdhengelcompetitie in Alblasserdam. Deze competitie is een initiatief van de Alblasserdammers Hikmet Hakioglou en Ton de Boom. Tezamen met diverse bestuursleden en vrijwilligers van HV Ons Belang en de VAH werden vier wedstrijden georganiseerd.

De eerste wedstrijd werd op 7 september gehouden in de Rijzenwaal. Deze wedstrijd werd gewonnen door Joselien Lugtenburg, gevolgd door Rosanne Vos en Joey Derks.

Tijdens de tweede wedstrijd, welke gehouden werd op 14 september aan de Blokkerse Kade, stond er behoorlijk veel wind, maar er werd door alle deelnemers wat gevangen. Rosanne Vos wist vandaag een brasem 45 cm te vangen en met nog wat andere vis behaalde zij een eerste plaats. Zij werd op de voet gevolgd door Joselien Lugtenburg en Joey Derks.

Voor de derde wedstrijd was gekozen voor een ander soort water en werd er gevist aan het einde van het Boerenpad, in de Middelwetering. Wederom was het Joselien Lugtenburg die de eerste plaats voor zich opeiste. Harmen Mooiweer wist een brasem te vangen van maar liefst 53 cm. Mede door deze vangst legde hij beslag op de 2e plaats van deze avond. De derde plaats werd behaald door Jan-Dirk de Kievid.

De 4e en tevens laatste wedstrijd werd ook gevist in de Middelwetering, maar dan tegenover de Resedastraat. Slechts één hengelaar, Harmen Mooiweer, wist op het staartnummer 3 bovenmaatse en 3 ondermaatse vissen te vangen. Door dit resultaat steeg Harmen in de eindstand van plaats 5 naar plaats 3. De andere deelnemers bleven helaas op 0 stuks staan.

Na het optellen van alle resultaten bleek, dat de 2 dames het van de 3 heren hadden gewonnen. Op zaterdag 1 oktober j.l. werden de bekers uitgereikt bij Hengelsportzaak de Snuffelhoek. Volgend jaar hopen beide besturen nog meer jeugdige hengelaars, in de leeftijdcategorie van 11 t/m 18 jaar, aan de waterkant te verwelkomen en een nog grotere competitie te houden. Deze competitie zal in principe gehouden worden in juni en juli. De deelnemers moeten echter wel in het bezit zijn van de vereiste vergunningen van beide verenigingen. De inschrijfformulieren zullen te zijner tijd bij de Snuffelhoek liggen. Meer foto’s zijn te vinden op deze site.

Van links naar rechts staan de volgende personen: Staand : Jan-Dirk de Kievid, Harmen Mooiweer (nummer 3), Rosanne Vos (nummer 2), Joselien Lugtenburg (Kampioen) en Ton de Boom (organisator). Knielend : Joey Derks en Hikmet Hakioglou (organisator).