ALBLASSERDAM – Een tiental vrijwilligers heeft er zaterdag 8 oktober in het Alblasserdamse IJsclubgebouw voor gezorgd dat zo’n 25 (ex) kankerpatiënten een onvergetelijk dag hebben beleefd. De bezoekers werden verwend met massages, make-up en nog veel meer. Verder werd er bingo gespeeld en werden er ’s middag eigengemaakte pannenkoeken gegeten, die waren gebakken door Jeannet en Sophie. Niet alleen de vrijwilligers, maar ook de deelnemers spraken na afloop van een zeer geslaagde dag. “Het is echt ontzettend leuk. Ze hebben m’n haar mooi gemaakt, ik heb een massage gehad en ben helemaal opgetut,” vertelt een stralende Rita Boer(82) uit Alblasserdam.

Ook mevrouw Stehouwer (83) uit Alblasserdam komt woorden te kort om te vertellen hoe ze het heeft ervaren. “Het is zó gezellig en zo fijn. We kunnen hier gewoon met elkaar praten en weten, zonder dat we elkaar precies kennen, wat we hebben meegemaakt.”

Initiatiefneemster van de actie die voor de vijfde keer werd gehouden, is Saskia Jongeneel van pedicuresalon Feetpleasure uit Alblasserdam. “Het was inderdaad weer een hele geslaagde dag. Ik ben alle vrijwilligers maar ook mijn sponsoren erg dankbaar. Zonder hen was dit niet mogelijk geweest. De sponsoren waren de Hema, Bakker de Heer, bloemist Fiore, ’t Kaasmes, Rons Bloemensjop, DA Drogist, Visgilde Schot, de Alblasserdams IJsclub en Jeannet (buurvrouw van Saskia).

Bingo spelen.

 

Peter straalt met Reiki positieve energie in het lichaam.

 

Jeannet en Sophie in de keuken.

De vrijwilligers met van links naar rechts: Claudien, Ellie, Saskia, Ria, Jeannet, Hennie, Peter, Stiny, Monique en Sophia.