ALBLASSERDAM – De Kunst- & Kitschmiddag die ter gelegenheid van het dertig jarig bestaan van de Historische Vereniging West Alblasserwaard zaterdag 8 oktober in de Damsteen in Alblasserdam werd gehouden, was zo’n daverend succes dat antiquair J.A. van der Werff tijd tekort kwam om alle belangstellenden van dienst te kunnen zijn. Mensen moesten soms een uur wachten om hun van huis meegenomen artikel, zoals oude klokken, vazen, schilderijen, glazen en meer op waarde te laten schatten.

Grote schatten werden er niet ontdekt, maar wel werd de bezoeker een hoop duidelijk over de achtergrond van het meegebrachte product. De meeste artikelen hadden een waarde van een paar honderd euro. Maar sommige spullen, zoals een oud- lijkende rolmaat en een vaas bleken een waarde te hebben van nog geen paar euro.

Niet alleen de antiquair werd goed bezocht. Ook de verkoop van boeken was een groot succes. De jubileumcommissie van de vereniging had haar uiterste best gedaan om een gevarieerd programma op te stellen. En met succes. Zo presenteerde de HVWA zich met door haar uitgegeven boeken, cd’s en dvd’s. De vereniging verzorgde bovendien de uitgifte van een nieuwe set ansichtkaarten, met Groeten uit Alblasserdam, Kinderdijk en Nieuw-Lekkerland. Verder werden overtollige boeken te koop aangeboden en was het mogelijk om het digitale fotobestand in te zien. Aan een drietal genealogen konden vragen over het voorgeslacht worden gesteld. Verder was er een doorlopende beamerpresentatie van foto’s uit de afgelopen dertig jaar. Met de goede antwoorden op een mooi samengestelde fotoquiz was een prijsje te winnen.

De feestelijke dag kreeg ook de belangstelling van lokale politici. Zo bezochten onder meer burgemeester Rinus Houtman, burgemeester Bert Blase, en de wethouders Peter Verheij en Sjoerd J. Veerman de feestelijkheden in het verenigingsgebouw van de Grote Kerk aan het Cortgene.

Deel dit bericht via...