ALBLASSERDAM – De politie heeft donderdagmiddag 6 oktober een 29-jarige autobestuurder uit Sliedrecht aangehouden nadat hij was gaan spookrijden op de A15 bij Alblasserdam De politiemensen zagen de auto waarin de man reed de rijksweg A15 opgaan bij Hardinxveld-Giessendam. Bij navraag bleek dat het rijbewijs van de bestuurder ongeldig verklaard was. De agenten gaven op de snelweg het voertuig bij de afslag Wijngaarden een volgteken. Hierop reageerde de 29-jarige niet. Ter hoogte van het tankstation bij Alblasserdam stopte het voertuig op de vluchtstrook. Maar de bestuurder keerde en reed tegen het verkeer de rijksweg weer op in de richting van Dordrecht.

De man werd uiteindelijk klemgereden bij het Bosbesplein in Papendrecht en werd aangehouden. Naast het uitschrijven van verbalen voor het rijden zonder geldig rijbewijs en gevaarlijk rijgedrag namen de politiemensen de auto van de verdachte in beslag.