ALBLASSERDAM – Tijdens het Duitse bombardement in mei 1940 dat op Alblasserdam werd uitgevoerd, zijn geen 32 doden, maar 28 doden gevallen. Op het huidige oorlogsmonument dat vorig jaar werd geplaatst langs de Dam/Polderstraat wordt het aantal 32 nog genoemd. Dat is echter een vermoedelijk voortvloeisel uit een optelsom die in de jaren negentig is gemaakt. Er vielen namelijk 28 dodelijke slachtoffers bij het bombardement en vier doden tijdens beschietingen die daarna plaatsvonden.

Burgemeester Bert Blase, wil in overleg met de Historische Vereniging en het 4 mei comité de tekst aanpassen. Niet alleen op het monument, maar ook op andere plaatsen. “De komende weken maken we een inventarisatie van de documenten waar het verkeerd staat, zodat we het kunnen aanpassen. Zo wordt onder meer de gemeentegids aangepast.”