ALBLASSERDAM – Van 10 tot 17 oktober staat Nederland in het teken van de Week van de Opvoeding. In het hele land vinden leuke en interessante activiteiten plaats rond het thema opvoeden en opgroeien – door en voor ouders, verzorgers, kinderen en jongeren. Ook Alblasserdam doet mee, op onder andere 12 oktober 2011 vinden activiteiten plaats. Zoals een workshop lezen voor de allerkleinste in de bibliotheek of een lezing “Regels stellen bij pubers: Hoe doe je dat?

De Week van de Opvoeding is bedoeld voor alle ouders en kinderen in Nederland. Dat zijn om precies te zijn ruim 3,5 miljoen ouders van bijna 3,5 miljoen minderjarige kinderen. Uit onderzoek blijkt dat deze kinderen zichzelf in de basisschoolleeftijd een ruime 8 geven voor geluk. En ondanks het feit dat opvoeden niet altijd makkelijk is, blijkt uit  de enquête van het SCP van 2010 dat meer dan 95 % van hun ouders tevreden is met het verloop van de opvoeding en zich competent voelt als opvoeder. Dat mag best eens onder de aandacht gebracht worden.

Opvoeden doe je met elkaar
De Week van de Opvoeding draait om die aandacht. Aandacht voor ouders, voor kinderen, voor professionals die met elkaar de opvoeding op zich nemen. En natuurlijk aandacht voor de kinderen. In het hele land worden daarom activiteiten georganiseerd. Van voorlezen tot voetballen, van praten over je baby tot over je puber; het kan allemaal. Een mooie kans om ervaringen over opvoeden te delen, bevestiging te geven én te krijgen en de gewone alledaagse vragen aan elkaar te stellen. Want opvoeden doe je met elkaar.

Activiteiten in Alblasserdam
Workshop “lezen met de allerkleinste”.
In Alblasserdam wordt op woensdag 12 oktober in de bibliotheek een workshop georganiseerd. De activiteit bestaat uit: een bijeenkomst rondom boekjes. Alle ouders met kinderen onder de 4 jaar zijn welkom.

Datum: woensdag 12 oktober 2011
Tijd: Voor ouders met kinderen van 3 maanden tot 2 jaar van 9.00 tot 9.30 en vanaf 2 jaar tot 4 jaar van 10.15 tot 11.00 uur
Locatie: de Bibliotheek A tot Z

Lezing: Regels stellen bij pubers: Hoe doe je dat?
In de Alblashof wordt op eveneens op woensdag 12 oktober een lezing gegeven voor ouders van pubers na deze lezing is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Datum: Woensdag 12 oktober
Tijd: 20.00 uur tot ongeveer 21.30
Locatie: De Alblashof

Workshop: “Beweegkriebels”
Wederom in de Alblashof een actieve workshop voor ouders en hun peuters waarin de nadruk ligt op lekker bewegen met peuters.

Datum: vrijdag 14 oktober
Tijd: 9.30-10.15
Lokatie: Op het consultatiebureau in de Alblashof

Voor alle  activiteiten geldt dat ze gratis toegankelijk zijn. Reserveren of aanmelden is niet nodig. Meer over deze activiteiten en alle andere activiteiten van de Week van de Opvoeding vindt u op www.weekvandeopvoeding.nl. Voor alle vragen over opgroeien en opvoeden www.cjgalblasserdam.nl