ALBLASSERDAM – Op diverse plaatsen in Alblasserdam wordt in het trottoir gegraven om een glasvezelnetwerk aan te leggen. Het is als particulier nog niet mogelijk om mee te genieten van dit razendsnelle internet, omdat het netwerk voorlopig alleen bestemd is voor IHC Kinderdijk. De kabels worden aangelegd vanaf de centrale aan het Wilgenplein in Alblasserdam naar de Smitweg bij IHC in Kinderdijk.

Hiervoor moet er onder meer gegraven worden bij de Wilgenlaan, de Van Eesterensingel, de Van Hogendorpweg, de Savornin Lohmanweg, de Lekstraat, het Biezenkamp, de W.B. van der Veldenstraat, de Lingestraat, de Fop Smitstraat, de West-Kinderdijk en de Molenstraat.

Het glasvezelnetwerk is een netwerk waarbij een grote bandbreedte beschikbaar is. Soms wel tot 10 Gbit/s over een afstand van vele kilometers. Verder zijn in tegenstelling tot ADSL of coax de up –en downloadsnelheid gelijk. Dit maakt bijvoorbeeld het vergaderen op afstand een stuk eenvoudiger.