ALBLASSERDAM – Een dubbelwandige binnenvaarttanker op de rivier de Noord is zondagochtend 2 oktober de kant in gevaren bij Ridderkerk ter hoogte van Alblasserdam. Het ongeval werd veroorzaakt door een stuurfout van de 65-jarige kapitein uit Nederland. De tanker was niet geladen en de vijf bemanningsleden op het schip raakten niet gewond. Na het ongeval belden bewoners van de Oost-Kinderdijk het alarmnummer en vertelden een harde klap gehoord te hebben, gevolgd door een bulderend motorgeluid op de rivier.

Brandweer en politie kwamen op de melding af, maar ter plaatse bleek dat het schip was doorgevaren naar het Noordpark in Zwijndrecht. Daar werd de Mts Youri onderworpen aan een inspectie en bleek de schade aan het vaartuig erg mee te vallen. Wel raakte een deel van de dijk, waar de tanker invoer, flink beschadigd. Rijkswaterstaat onderzoekt deze schade. Geen van de opvarenden had alcohol genuttigd.

 

Onderstaande foto is gemaakt door Tim Versnel bij het Noordpark in Zwijndrecht: