ALBLASSERDAM – Op 30 november 2011 gaat de korte speelfilm van Kunstgebouw over Alblasserdam en Kinderdijk in première in Cultureel Centrum Landvast. Kunstgebouw wil met behulp van crowdfunding een bijzonder voorprogramma mogelijk maken met korte filmportretten gemaakt door Alblasserdammers en Kinderdijkers. Van de oprichter van de scheepswerf, de Alblasserdammer of Kinderdijker die bekende Nederlander werd of hun favoriete speeltuin of vereniging…

Workshop film maken en monteren voor Alblasserdammers en Kinderdijkers
Samen met Jongerenwerk Alblasserdam organiseert Kunstgebouw een workshop film maken en monteren voor Alblasserdammers en Kinderdijkers van alle leeftijden. De workshop vindt plaats bij Jongerenwerk Alblasserdam op dinsdag 18 oktober in de herfstvakantie en wordt gegeven door Jaco Kruidenier. Filmervaring of -materiaal is niet nodig. Wilt u een kort filmportret maken van een bijzondere plek of persoon in uw omgeving? Meldt u voor 1 oktober 2011 aan via de website van Kunstgebouw. Jaco Kruidenier maakte ook het wervingsfilmpje voor dit project en hij monteert de korte portretten tot een mooie filmische ode aan Alblasserdam en Kinderdijk.

Maakt u dit voorprogramma mogelijk met een (kleine) bijdrage?
Met een kleine bijdrage kunt u dit bijzondere voorprogramma mogelijk maken. Voor elke donateur is er een beloning. Bijvoorbeeld een fotokaart van de filmopnames van de speelfilm, de dvd of  bedrijfs)naamsvermelding in het voorprogramma.

Pilot met crowdfunding
Filmportretten Alblasserdam en Kinderdijk is de eerste van drie pilots met crowdfunding dat Kunstgebouw in Zuid-Holland organiseert met Voordekunst, het platform voor Nederlandse kunstprojecten. In de pilots experimenteert Kunstgebouw met alternatieve financieringsvormen voor kunstprojecten. De projecten zijn gebaseerd op maatschappelijk draagvlak en cultureel ondernemerschap.