ALBLASSERDAM – Vrijdag 30 september zullen wethouder Sjoerd J. Veerman van de gemeente  Alblasserdam en de kopers van één van de eerste villa’s de symbolische eerste paal slaan voor de eerste deelfase van het villapark Klein Alblas. Met deze mijlpaal hebben de partijen weer een grote stap gemaakt in de realisatie van het project De Waterhoven waar villapark Klein Alblas een onderdeel van is. Bij het project De Waterhoven worden in totaal 93 villa’s gerealiseerd.

Start verkoop fase 3a
Tijdens deze bijeenkomst op de bouwlocatie van Klein Alblas aan de Oude Torenweg zullen Klein Alblas CV (Blauwhoed Eurowoningen en Gebroeders Blokland) en de gemeente Alblasserdam samen met de eerste kopers de start van de bouw vieren. Bovendien wordt deze middag ook de verkoop gestart van fase 3a met acht geschakelde villa’s. Geïnteresseerden kunnen zich uitgebreid laten informeren door het Klein Alblas team. Er liggen dan ook enkele sloepen klaar om Klein Alblas vanaf het water bekijken.

 

Eerste fase bijna uitverkocht
Elf van de twaalf villa’s in deze deelfase van Klein Alblas zijn verkocht. In de volgende twee deelfasen in Klein Alblas zijn de geschakelde en vrijstaande villa’s ook al verkocht. De bouw hiervan zal daarom binnenkort ook worden gestart. Dat is zeker onder de huidige marktomstandigheden opvallend.

Villapark Klein Alblas
Klein Alblas is een groen en waterrijk villapark op een schiereiland in de bocht van de Alblas en aan de rand van Alblasserdam. Alle villatypen worden gekenmerkt door een jaren-dertigarchitectuur op ruime kavels. Bovendien heeft de koper veel vrijheid om de villa volledig naar wens te maken. Alle woningen voldoen volledig aan de strenge normeringen in de bouw met betrekking tot duurzaamheid en energie.

Aanleg park
De gemeente start gelijktijdig met het plan van Klein Alblas met de aanleg van een park aan de noordzijde van het plangebied. Een aantal bestaande bomen en watergangen en de archeologische vindplaatsen in het park worden hierbij bewaard.

Het park op de kop zorgt voor een verweving van het omliggende landschap met het woongebied. Oplevering van het park is gepland in het voorjaar van 2012.