ALBLASSERDAM – Het CDA heeft dinsdagavond 27 september tijdens een commissievergadering in het gemeentehuis vragen gesteld over het faillissement van de aannemer die werkzaam was bij de begraafplaats in Alblasserdam. “U heeft onlangs aangegeven dat het allemaal anders zou gaan en dat contracten nageleefd zouden worden. Hoe kan het nu dan weer zo mis gaan? Is er geen financieel onderzoek gedaan naar de kredietwaardigheid van het bedrijf. Ik kan hier geen chocola van bakken,” aldus Arie van ’t Zelfde namens het CDA.

Volgens wethouder Ad Cardon was het niet mogelijk om het faillissement te zien aankomen: “Ik kan er nog maar weinig over zeggen, want er wordt nog overlegd met de curator. Wat ik wel kan vertellen is dat de selectieprocedure een Europese aanbesteding was, die werd begeleid door Dordt. Ook is er gekeken naar de financiële toestand van het bedrijf. Helaas is het bedrijf toch omgevallen, maar wanneer u de kranten leest ziet u dat veel bedrijven omvallen omdat ze te weinig werk hebben. Er wordt hard en zorgvuldig aan een oplossing gewerkt.”

Andere fracties vroegen zich af waarom zij niet vanuit de gemeente werden ingelicht, maar via deze site moesten vernemen dat het bedrijf failliet was gegaan. Dat had volgens Cardon te maken met de gewenste zorgvuldigheid. “We wilden het zeker weten, zorgvuldig doen en alles goed in kaart brengen. Stel dat het niet zo was, dan hadden we nu een probleem. We wilden het dus eerst goed weten en komen pas daarna daarmee naar buiten.”

De raad heeft dinsdag een informatiebrief ontvangen, waarin het faillissement wordt bevestigd.