ALBLASSERDAM – Hoe koud het ook gaat worden, het wordt zaterdag 17 december 2011 zweten in de grote zaal (Royale) in Landvast. Op maar liefst 150 Spinner® bikes trappen de deelnemers die dag zes uur achter elkaar hun benen, figuurlijk, uit hun lijf. Via internet en in diverse zalen in Landvast worden de beelden live uitgezonden. Althans, dat is waar de organisatoren op inzetten. Het doel is om zoveel mogelijk geld op te halen voor de actie Serious Request van radiozender 3FM, waarbij geld wordt ingezameld voor het Rode Kruis. Het evenement heet daarom ook Spinning® for Serious Request.

De organisatoren Peter van Breemen, Ad van ’t Hof, André Struik en Peter Struik zijn al maanden bezig met de voorbereidingen van de Spinning® marathon en barsten van de energie. “We moeten die zaal gewoon helemaal vol krijgen,” is de wens van Peter Struik. Zijn broer André vertelt: “We houden allemaal ontzettend veel van Spinning® en ook Serious Request dragen we een zeer warm hart toe. Het zou fantastisch zijn als de zaal vol komt en dat er mensen zijn die geld willen doneren aan dit fantastische doel.”

Mensen die de zeventiende mee willen doen, kunnen zich vanaf vandaag inschrijven via de website www.seriousspinning.nl. “Wacht hier echter niet te lang mee, want uitgifte van de fietsen gaat heel erg snel,” weet Peter Struik. Deelname bedraagt 75 euro voor een solobike en mensen die tijdens de zes uur elkaar af willen wisselen betalen 90 euro voor een duobike. Zij krijgen hiervoor onder meer eten, drinken en les van nationale en internationale top Spinning® presenters.

De marathon begint ’s ochtends om 10.00 uur en is rond 16.00 uur afgelopen. Daarna wordt er een “PastaParty” gehouden, waarbij de deelnemers een pastamaaltijd kunnen nuttigen. Vanaf 18.30 uur treedt er een band op en kan er begonnen worden aan de afterparty. Iedereen is van harte welkom bij het evenement.