ALBLASSERDAM – De Makadobar heeft de afgelopen weken een flinke opknapbeurt gehad. Het is de bedoeling dat de bar, die tot voor kort ‘De Gaeper’ heette, doordeweeks voortaan tot een uur of elf open blijft. In de weekenden zal de zaak, gevestigd in het Alblasserdamse winkelcentrum, tot één uur open zijn. Verder willen de nieuwe eigenaren Jan en Anja Hendriksen biljartcompetities organiseren, waarbij het publiek van het ene café tegen het andere strijdt. En er kan binnenkort een warme maaltijd worden genuttigd. De zaak wordt op zaterdag 5 november officieel geopend.

Voordat Jan en Anja naar Alblasserdam kwamen, maakten de twee vele omzwervingen in Nederland. “We hebben diverse zaken gehad. Toen we hoorden dat dit te koop stond, gingen we kijken en we waren direct enthousiast. Het is dicht bij Papendrecht, waar ik ben opgegroeid en het is gewoon een mooie zaak,” vertelt Anja.

Voetbalwedstrijden
De plannen van de twee zijn ambitieus en divers. Zo moeten er “specialavonden” komen, waarbij de ene keer Spaanse muziek centraal staat en de volgende keer karaoke of rock. Verder wil Jan graag op zondag open. “Ik wil iedere zondag voetbalwedstrijden vertonen. We hebben even getwijfeld of dat wel handig zou zijn, omdat ik dan wel erg weinig rust heb, maar ik dacht: wat maakt het nou uit of ik thuis kijk of hier kijk en af en toe een glaasje in schenk voor iemand. Dus als de beamer er hangt, kunnen mensen hier gezellig komen kijken.”

De bar werd tot juli dertien jaar gerund door Jo Westenwoud. Zij kon wegens haar ziekte de zaak niet meer aan en besloot er met pijn in haar hart mee te stoppen.

Deze advertorial is deel acht van de Makadoserie op deze site. De vorige verhalen gingen onder meer over de Schoenenreus, TerStal, Drogisterij DA Van Zessen, Primera Alblasserdam en Riens Gort Optiek. De komende weken komen ook de andere ondernemers van het Makado aan het woord. Dit kan gaan over bijvoorbeeld een nieuw product of een nieuwsfeit.

Deel dit bericht via...