KINDERDIJK – IHC Merwede heeft op 20 september de eerste paal geslagen voor de nieuwbouw van een productiehal op haar werf in Kinderdijk. In deze hal zullen samengestelde panelen van secties met een robot gelast gaan worden. De hal komt op de plaats waar vorig jaar november het oude opleidingscentrum volledig in vlammen op ging. Tientallen hulpverleners rukten toen uit om de brand te bestrijden.

De bouw van de nieuwe hal stelt IHC Merwede in staat het productieproces sterk te verbeteren op logistieke aansturing, efficiency én beheersing van kwaliteit. Dit gecontroleerde productieproces voor opgebouwde panelen wordt in hoge mate geautomatiseerd. Deze optimalisatie tussen de afdelingen ‘Panelenstraat’ en ‘Sectiebouw’ zorgt ervoor dat er complete panelen in de ‘Sectiebouw’ aankomen.

Lasrobot
In de nieuwe productiehal, die is gevestigd op de locatie van het oude opleidingscentrum, zal met een lasrobot gewerkt gaan worden. De programmering van de robot moet volledig automatisch tot stand komen, waarbij gebruik wordt gemaakt van de geometrische en lasinformatie uit het CAD systeem. Op dit moment wordt nog hard gewerkt deze innovatieve programmering zo goed mogelijk te laten aansluiten op de werkwijze van IHC Merwede.

De oplevering van de hal staat gepland in het begin van het tweede kwartaal van 2012. De oplevering van de robot en programmering volgen in een later stadium. IHC Merwede heeft meer dan 3.000 werknemers op verschillende locaties in Nederland, China, Frankrijk, India, Kroatië, het Midden-Oosten, Nigeria, Servië, Singapore, Slowakije, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Zuid-Afrika.