ALBLASSERDAM – Wethouder Jonker van gemeente De Waard en wethouder Veerman van de gemeente Alblasserdam geven donderdag 22 september om 16.30 uur het startsein voor de aanleg van het derde veld voor voetbalvereniging De Alblas. Het nieuwe natuurgrasveld wordt aangelegd aan de zuidkant (voormalige paardenweitjes, naast het 2e hockeyveld) van sportpark Souburgh. De hoofdentree van het sportpark bevindt zich langs de Vinkenpolderweg. Het sportpark valt onder de Gemeenschappelijke Regeling Sportpark Souburgh. Deze gemeenschappelijke regeling wordt vertegenwoordigd door de gemeente Alblasserdam en de gemeente De Waard (voorheen de gemeente Graafstroom).

Het nieuwe natuurgrasveld is nodig op basis van het ledenaantal wat gerelateerd is aan de veldbehoefte van de normen van de landelijke voetbalbond KNVB. De langgekoesterde wens van de voetbalvereniging komt hiermee in vervulling. In eerste instantie wordt begonnen met het grondwerk (egaliseren terrein, dempen sloot), rooien van beplanting en het graven van extra waterberging rondom het veld. Deze extra waterberging is een eis vanuit het waterschap omdat in peilgebied Vinkenpolder op dit moment een watertekort is. Ook wordt de voorbelasting aangebracht om de zettingen uit het gebied te krijgen. In maart / april 2012 kan daadwerkelijk worden begonnen met de aanleg van het veld. Als alles volgens planning verloopt, kan het veld na de zomer van 2012 in gebruik worden genomen.