ALBLASSERDAM – Bewoners van de flats langs het Boerenpad in Alblasserdam knappen samen met Woonkracht10 de tuinen van de benedenwoningen langs het fietspad op. Dit gebeurt op de Nationale Burendag die op 24 september wordt gehouden. De werkzaamheden vinden van 10.00 tot 13.00 uur plaats. Daarbij zorgt Woonkracht10 zaterdag voor een springkussen voor de kinderen. Later is er een frietkraam aanwezig om na het harde werken samen met bewoners een frietje te eten.

De gemeente Alblasserdam zorgt voor twee containers waarin bewoners zowel hun grofvuil als tuinafval kwijt kunnen. De actie wordt mede mogelijk gemaakt door Bouwservices uit Alblasserdam die zorgt voor allerlei tuingereedschap.

De statafels van Woonkracht 10 worden in het speeltuintje aan de zijkant van de flat aan de Johan de Wittstraat geplaatst. De twee containers van de gemeente worden geplaatst op de parkeerplaatsen van de Johan de Wittstraat en de Troelstrastraat. De bewoners van deze flats en de bewoners van de woningen hier omheen hebben een brief gehad met het verzoek om de parkeerplaatsen voor deze flat vanaf aanstaande vrijdag 16.00 uur vrij te houden zodat de gemeente de containers kan plaatsen. Het springkussen en de frietkraam komen aan de achterzijde, op het speelveld, van de Troelstrastraat/ Johan de Wittstraat.

Woonkracht10 gelooft dat wijken leuker, socialer en veiliger worden als buren elkaar ontmoeten en zich meer samen inzetten voor hun directe omgeving. Daarom ondersteunt de woningcorporatie vele bewonersinitiatieven en zetten zij zich via Doe Mee-activiteiten in op ontmoeten en verbinden.