ALBLASSERDAM – Bakker Ron Risse van Bakkerij Korteweg in het Makado en zijn buurman Sjaak Wols van ’t Kaasmes vullen elkaar op zaterdag 24 september goed aan. Bezoekers van het winkelcentrum in Alblasserdam krijgen die dag bij aankoop van een pond Beemster kaas een half ‘vollerkorenbrood’ voor 75 cent. Risse, die net een kwart jaar de zaak van Korteweg runt, kan het goed met zijn buurman Wols vinden. Samen bedachten ze de actie, die ook nog eens tijdens de Nationale Burendag wordt gehouden.

Tot en met 24 september vinden de Nationale Vezelweken plaats. Deze weken worden georganiseerd omdat uit onderzoek van de Gezondheidsraad blijkt dat circa negentig procent van de Nederlandse bevolking te weinig vezels binnenkrijgt. Gedurende de Nationale Vezelweken is het doel om de Nederlander bewust te maken van het belang van vezels. De Maag Lever Darm Stichting en het Voedingscentrum ondersteunen dit initiatief. Tijdens de Nationale Vezelweken zijn mooie prijzen te winnen, zoals een reischeque ter waarde van duizend euro, een Giant fiets, een iPad en een stapel cd’s. De opbrengst van de actie gaat naar de Maag Lever Darm Stichting.

Het ‘Vollerkorenbrood’ is erg rijk aan vezels. Risse vertelt: “Het brood is een nieuw volkorenbrood met 35 procent meer vezels. Het is lekker, enorm gezond en goed verteerbaar.” Over de kaas vertelt Wols: “De Beemster kaas wordt op een duurzame en emissieneutrale manier geproduceerd. De boeren, de producent en de verkoper moeten aan allerlei eisen voldoen. Hierdoor is de kaas voller van smaak.”

De buurmannen in het centrum kunnen het goed met elkaar vinden. “Ik kan geen betere buurman treffen. Met deze actie kunnen we elkaar goed aanvullen,” aldus Risse.

Deze advertorial is deel zeven van de Makadoserie op deze site. De vorige verhalen gingen onder meer over de Schoenenreus, TerStal, Drogisterij DA Van Zessen, Primera Alblasserdam en Riens Gort Optiek. De komende weken komen ook de andere ondernemers van het Makado aan het woord. Dit kan gaan over bijvoorbeeld een nieuw product of een nieuwsfeit.