ALBLASSERDAM – Zonder de geblesseerde captain Bart de Wit, voor hem speelde Frank van der Velden, was Tempo uit Alphen aan den Rijn een maatje te groot voor het octet van trainer/coach Christie van Wijk. Mede door 6 treffers van Edwin v.d. Weijde voor de thee, was de wedstrijd na één helft al gespeeld.

Kinderdijk begon met de wind in de rug maar binnen enkele minuten scoorde v.d. Weijde vanachter de korf de eerste 2 van zijn in totaal 8 treffers. De weer ijverige Arjan Schook schoot de nul van het scorebord, waarna Tempo het heft geheel in handen nam zonder dat de geel-blauwen hier iets tegenover konden stellen.

Martijn Tuijtel en Jurre Temmer verkleinden de marge tot 3 – 7 maar Kinderdijk kwam niet dichterbij. Het team uit Alphen aan den Rijn had geen problemen met de tegenwind en liep mede door 2 toegekende strafworpen gemakkelijk uit tot 3 – 12 voor Schook vanaf de stip zijn 2e goal scoorde. Vlak voor het rustsignaal was het nogmaals Schook die de tussenstand van 5 – 14 op het scorebord aantekende.

In deel II balde Tempo rustig door en bracht het verschil op 10 punten. Tuijtel wist vervolgens tweemaal de korf te vinden maar het verschil werd alsmaar groter. Elizabeth van der Markt werd vervangen door Marcha van Es waarna de geel-blauwen probeerden de stand een dragelijker aanzien te geven. Temmer en Van der Velde wisten beiden nog éénmaal tegen te scoren waarna het laatste woord was aan Tempo en een eindstand van 9 – 25 werd bereikt.

A.s. zaterdag gaat Kinderdijk bij Vada in Wageningen op bezoek en het zou een goede opsteker zijn om daar een puntje weg te halen.

Scores Kinderdijk: Arjan Schook 3x, Martijn Tuijtel 3x, Jurre Temmer 2x,

Frank v.d. Velde 1x.