ALBLASSERDAM – De Alblasserdamse brandweer houdt zaterdag 17 september een open dag bij hun nieuwe kazerne aan de Dam. Kinderen kunnen oefenen met het omgaan met brandweerslangen en waterdruk en voor de ouderen (en kinderen) is er een fototentoonstelling over de Makadobrand van drie decennia geleden. Verder staan er tal van vrijwilligers klaar om belangstellenden rond te leiden en te vertellen over het werk van de brandweer. Een nieuwe flyer hierover is daarbij verkrijgbaar.

Daarnaast worden vanaf vandaag de nieuwe brandweerpakken op de kazerne in gebruik genomen. Sander van den Breevaart, de jongste vrijwilliger bij de brandweer, mocht als eerste zijn pak in ontvangst nemen.

De pakken waren eigenlijk vorig jaar al aan vervanging toe, maar omdat er in dat geval op beide kazernes voor een vrijwilliger een pak moest hangen, is besloten om het zuinig aan te doen en dit jaar de nieuwe pakken aan te schaffen. Hierdoor was er per persoon slechts één pak nodig, omdat er nog maar één kazerne in het Damdorp is.

Burgemeester Bert Blase mocht zaterdag het eerste exemplaar van de nieuwe flyer in ontvangst nemen.

Sander van den Breevaart kreeg als eerste vrijwilliger het nieuwe pak.