ALBLASSERDAM – Zes koren uit de regio hebben donderdagavond 15 september gestreden om de Louis Barzilay wisselbokaal in cultureel centrum Landvast in Alblasserdam. Met veel passie, een aanstekelijk enthousiasme en een soms gelikte choreografie gaven de koren ‘Close 4 You’ uit Dordrecht, ‘Popkoor Papendrecht’ uit Papendrecht, ‘So What’ uit Ridderkerk, ‘Xing popcore’ uit Dordrecht, Pop Group Re-flax uit HI Ambacht en Route Sixteen uit Dordrecht acte de présence. De hoofdprijs ging na beraad van de jury, naar ‘Xing popcore’. Het koor kreeg daarmee 750 euro en de wisselbokaal in handen.

De bokaal is genoemd naar het dit jaar overleden Havenfestivalbestuurslid Louis Barzilay. De tweede prijs, een geldprijs van 250 euro, ging naar Pop Group Re-flax.

De jury bestond uit Leo Lommers, professioneel koordirigent en docent op diverse muziekscholen, Annemiek Hammer, zangdocente lichte muziek, Elizabeth Simonian, zangdocente lichte muziek en uitvoerend solist lichte muziek. De avond werd bezocht door zo’n 550 mensen en werd georganiseerd door Stichting Havenfestival Alblasserdam.

De tweede prijs, een geldprijs van 250 euro, ging naar Pop Group Re-flax.