ALBLASSERDAM – Sinterklaas heeft vrijdagmiddag 16 september een kort bezoek gebracht aan het Alblasserdamse bedrijf Fortune Factury. De ‘baardman’ kwam per vliegtuig vanuit Spanje naar Nederland om op het industrieterrein Nieuwland het keurmerk “Heerlijk Ondernemen” en de bijbehorende onderscheiding te overhandigen. De Goedheiligman vertelde daarbij blij te zijn dat er nog mensen zijn die over duurzaamheid en kwaliteit nadenken.

Voorafgaand aan de onderscheidingen opende Sinterklaas de site www.banketletters.nl. Een site voor bedrijven en instellingen die op zoek zijn naar leuke  traktaties voor het personeel of hun klanten rond de Sinterklaasperiode. Daarna nam een trotse Reinier van Rumpt, directeur van Fortune Factury de onderscheiding in ontvangst. Hij mag zich vanaf nu tot en met 2012 “Heerlijk Ondernemer van het jaar ” noemen.

Bij vertrek kregen de aanwezigen een banketletter met honderd procent amandelspijs. De Sint vertelde daarbij blij te zijn dat dergelijke varianten nog worden verkocht. “Je hebt veel soorten letters. Daarbij wordt soms gebruik gemaakt van een spijs van witte bonen of van marsepein. Als kindervriend stoort het me enorm dat daarin nog steeds van die synthetische kleurstoffen worden verwerkt. Kinderen worden er druk van en kunnen zich moeilijker concentreren. Dat terwijl er zoveel alternatieven zijn.”

Na het uitreiken van de onderscheiding is Sinterklaas direct weer teruggevlogen naar Spanje, waar hij zich voorbereidt op een moeizame pakjesboottocht richting Dordrecht.