ALBLASSERDAM – Een houten hek langs het Buitenpad in Alblasserdam is zo vaak gesloopt, dat de gemeente heeft besloten om voorlopig geen nieuwe te plaatsen. De afrastering ter hoogte van de witte brug (die vroeger bruin was) richting Nieuw-Lekkerland was bedoeld om fietsers te dwingen om via het Van Goghplantsoen Alblasserdam binnen te rijden en niet via de kortere route over de wandelpaden in het er naastgelegen park.

Bewoners van met name de Mesdaglaan klaagden afgelopen weken over hard rijdende fietsers die het park doorkruisen en vervolgens met drommen door de normaal erg rustige straat trekken. De toename van het aantal fietsers wordt mede veroorzaakt door de Kortlandse Brug die op dit moment wordt vervangen. Hierdoor moeten veel fietsers omrijden.

Een nieuw hek wordt niet geplaatst. “Het vorige hek werd heel regelmatig gesloopt. We hebben daarom besloten om geen nieuwe meer te plaatsen. Dat kost te veel geld,” aldus een medewerker buitenruimte van de gemeente. Bewoners zoeken intussen naar een andere oplossing.