ALBLASSERDAM – Goed nieuws voor mensen met een modaal inkomen die op zoek zijn naar een woonruimte. Woningcorporatie Woonkracht10 heeft namelijk besloten om tien woningen in het nieuwbouwproject aan de Cornelis Smitstraat in Alblasserdam te koop aan te bieden met een korting van 25 procent. De verkoopprijs wordt  verlaagd naar €165.000,-, waardoor de woningen bereikbaar worden voor mensen met een middeninkomen.

Mensen met een modaal inkomen vallen op grote schaal tussen wal en schip zodra zij op zoek gaan naar woonruimte. De reden is de verscherping van de inkomensgrens voor sociale huurwoningen, onder druk van Europa. Personen of gezinnen met een inkomen van meer dan 33.614 euro bruto per jaar komen hierdoor niet meer in aanmerking voor een sociale huurwoning. Zij zijn aangewezen op huren in de vrije sector of kopen, maar dit is vaak te duur mede vanwege de strenge hypotheekregels. Woningcorporatie Woonkracht10 wil deze groep tegemoet komen.

“Al bijna 100 jaar maken wij als corporatie werk van betaalbaar wonen”, zegt  vestigingsdirecteur Aad Snijders van Woonkracht10 in Alblasserdam. “Van oudsher vooral door te verhuren, maar deze nieuwe tijden vragen ook nieuwe oplossingen. Daarom bieden we ook betaalbare koopwoningen aan. ”

Snijders: “De woningen worden verkocht met Koopgarant. De woning wordt met korting gekocht en tegelijkertijd met de zekerheid dat wij als corporatie de woning op termijn zullen terugkopen. Kopen met zekerheid én korting. Dat maakt kopen ook voor middeninkomens bereikbaar.”

Woonkracht10 wil op structurele basis tegemoet komen aan de genoemde middeninkomens. Er zijn plannen voor soortgelijke projecten in Alblasserdam door bestaande huurwoningen in de Baanderstraat, de A.G. Smitstraat, de Rietlanden, de Rembrantlaan en de Drentsehof voor de middeninkomens beschikbaar te maken.

Op donderdag 22 september verzorgt Woonkracht10 van 17.00 tot 20.00 uur een informatieavond over deze woningen in de lokale vestiging aan het Cortgene 14 in Alblasserdam. Belangstellenden zijn hier van harte welkom. Daarnaast is Woonkracht10 op zaterdag 17 september met een stand aanwezig op het Havenfestival in Alblasserdam.

Kijk voor meer informatie op: www.woonkracht10.nl/csmit