ALBLASSERDAM – Bijna 6.000 mensen hebben afgelopen vrijdag en zaterdag in een grote feesttent op het Zuiderstek in Alblasserdam genoten van de zestiende editie van Alblaspop. Het lukte de organisatie om met de artiesten Jeroen van der Boom, Guus Meeuwis, Gebroeders Ko, Golden Earring en Jacqueline Govaert een goed feest neer te zetten. Zowel het publiek als de organisatie kijken terug op een fantastisch evenement.

Het zaterdagprogramma, werd net als het programma van vrijdag, druk bezocht. Ruim 2.600 mensen kwamen af op de artiesten Jacqueline Govaert en Golden Earring. Hoewel de stemming vergelijkbaar was met de dag ervoor, was er wel een duidelijk verschil te zien in het soort publiek. “We hebben geprobeerd een gevarieerd programma aan te bieden en dat zie je nu duidelijk terug. De zaterdag werd door beduidend meer oudere bezoekers bezocht dan de vrijdag. Al met al is het een zeer geslaagd evenement,”vertelt medeorganisator Wieke Kanters.

Of het evenement volgend jaar weer gehouden kan worden op het Zuiderstek is volgens Kanters nog maar de vraag. “Het terrein is bestemd voor toerisme. Het is niet onmogelijk dat we volgend jaar moeten uitwijken naar een ander terrein. Als het zover is, laten we dit ongetwijfeld weten.”