ALBLASSERDAM – Een houten schuur, in de achtertuin van een huis aan de Waalsmondelaan in Alblasserdam, is in de nacht van vrijdag op zaterdag 10 september afgebrand. Ook twee afvalcontainers die naast de schuur stonden  gingen in vlammen op. Een naastgelegen schuur kon door snel optreden van de brandweer en buurtbewoners, voor een groot deel gespaard blijven. De brand ontstond rond 3.30 uur en werd door één van de omwonenden ontdekt. Totdat de brandweer arriveerde, werd met een aantal buren met tuinslangen geprobeerd  de metershoge vlammen onder controle te krijgen.

Na de welkome hulp van de brandweerlieden was de brand snel onder controle. Er werd nog ruim een uur nageblust. Hoe de brand is ontstaan, is nog onbekend. Brandstichting wordt niet uitgesloten. “Er stond een oud papiercontainer naast de schuur. Het is goed mogelijk dat daar de brand is ontstaan. Maar ook kortsluiting zou een oorzaak kunnen zijn, want in de schuur stond ondermeer de pomp voor de vijver,” weet één van blussende buurtbewoners te vertellen.

De technische recherche van de politie doet zaterdag onderzoek naar de oorzaak.