ALBLASSERDAM – Vanaf dinsdag 20 september kan de jeugd van Alblasserdam weer terecht in de Openbare Bibliotheek van Alblasserdam voor vragen over het huiswerk. Zij worden geholpen door een team van vrijwilligers. Regelmatig voelen ouders zich tekortschieten in het beantwoorden van vragen van hun kinderen wat het huiswerk betreft. Dat is niet zo gek want inhoud en manier van leren en lesgeven zijn afgelopen jaren enorm veranderd. Denk alleen maar aan de staartdelingen en het zelfstandig werken.

Huiswerkhulp is gratis, want het is een groep vrijwilligers  die het organiseert en uitvoert. De Openbare Bibliotheek van Alblasserdam stelt de ruimte beschikbaar. Kinderen kunnen vragen stellen over allerlei vakken: wis-, natuur- en scheikunde, Nederlands, Engels, Frans, geschiedenis, wereldoriëntatie, etc. Ze kunnen af en toe komen, maar ze mogen ook elke dinsdagavond komen, om begeleid aan hun huiswerk te werken. Het is wel de bedoeling dat kinderen hun eigen huiswerk meenemen, het is namelijk geen bijles. Kinderen van alle leeftijden en alle schooltypes zijn welkom. Verder kunnen ouders zelf ook van gedachten wisselen met de medewerkers over andere schoolse zaken en tips krijgen.

De groep vrijwilligers die huiswerkhulp biedt, wil op deze manier een bescheiden bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de jeugd. De vrijwilligers zijn elke dinsdagavond (uitgezonderd de schoolvakanties) van 18.00 uur tot 20.00 uur in Openbare Bibliotheek van Alblasserdam. Alle kinderen van 6 tot 18 jaar, onafhankelijk hun opleiding, zijn welkom. Voor informatie kunt u terecht bij Piet Plaizier (tel. 078-6918418), Bep van Veenendaal (tel. 078-6914509) of Emine Osmanoglou (tel. 078-6918714).