ALBLASSERDAM – Het concert van vrijdagavond was al 2,5 maanden voor aanvang uitverkocht en beloofde een groots feest te worden. En dat werd het ook. Jeroen van der Boom, die de aftrap gaf, wist met zijn populaire nummers het publiek direct in een euforische stemming te brengen. Luidkeels en met de armen in de lucht danste het publiek mee op liedjes als ‘Één wereld’, ‘Je bent zo’ en ‘Werd de tijd maar teruggedraaid’. Na zijn optreden vertelde Van der Boom nog nooit zo’n geweldig publiek te hebben gehad. “Zo’n volle tent op zo’n tijdstip is echt niet normaal. Het was geweldig,” aldus de 39-jarige zanger.

Guus Meeuwis en de Gebroeders Ko, die later op de vrijdagavond optraden, wisten de stemming er ook goed in te houden. De energieke artiesten lieten het publiek van voor tot achterin de tent mee springen op hun muziek.

Ook vanuit de meldkamer van de politie kwamen tevreden geluiden. “Collega’s #Alblaspop hebben zich afgemeld. 3400 bezoekers en alles prima verlopen. Morgenavond in de herhaling. #Alblasserdam #zohoorthet,” liet centralist Rob Vroegh weten.

Burgemeester Bert Blase twitterde zaterdagmiddag: “Even gesproken met organisatie Alblaspop: gisteren 3500 bezoekers in voortreffelijke sfeer! Maar 1 opmerking. Die opmerking is dat de bezoekers bij het huiswaarts keren de omliggende straten als openbaar toilet gebruiken: wildplassen. Dus hierbij een oproep niet wild te plassen! Is ook verboden en politie let extra op. Dan feest helemaal top!”

Zaterdagavond treden Jacqueline Govaert en Golden Earring op. Er zijn nog kaarten te koop.

 

"Er is maar éééééééééén wereld...."