ALBLASSERDAM – Wethouder Sjoerd J. Veerman heeft deze week de Molenweek in de Alblasserdamse bibliotheek officieel geopend. Tot en met tien september wordt de bibliotheek gekenmerkt door tal van activiteiten die te maken hebben met molens. Zo was er al een lezing van een molenaar, kwamen er kinderen van alle Alblasserdamse basisscholen af op de themabus en is er een uitgebreide tentoonstelling te bezichtigen in het gebouw aan de Ieplaan.

Verder is er een tentoonstelling te zien van kinderen die foto’s hebben gemaakt van molens. Vrijdag 9 september vindt om 16.00 uur de prijsuitreiking van de wedstrijd die hier aan was gekoppeld, plaats. Zaterdag 10 september kunnen kinderen gratis een eigen molen bouwen met behulp van een bouwplaat.

Tot slot is er vrijdagavond een avondrondvaart in Kinderdijk. Tijdens de Molenweek zijn de molens van Kinderdijk ’s avonds verlicht. Speciaal voor leden en bezoekers van de Alblasserdamse bibliotheek is er een avondrondvaart langs dit mooie schouwspel georganiseerd. Iedereen is welkom om onder het genot van een hapje en drankje te genieten van de tocht. De tocht begint 21.30 uur vanaf de centrale parkeerplaats aan de Nederwaard in Kinderdijk. Kaarten zijn te koop in de bibliotheek.

De themabus wordt gebruikt als leslokaal voor kinderen uit groep 7 van de basisscholen. Wethouder Peter Verheij gaf de aftrap voor de eerste les in de bus aan groep 7 van Het Kompas.

Er was volgens de kinderen niets leuker dan praten met een echte molenaar, Jaap de Vries.