ALBLASSERDAM – Wethouders, ambtenaren, buurtbewoners, gemeenteraadsleden en de wijkagent trokken woensdagavond 7 september te voet door de wijk Souburgh in Alblasserdam. Per straat werden verbeterpunten besproken, maar ook werden er complimenten uitgedeeld over onder andere de reconstructie die onlangs in de wijk heeft plaatsgevonden. Zoals eigenlijk bij iedere wijkschouw gebeurt, werd ook dit keer de politie regelmatig het vuur aan de schenen gelegd.

Wijkagent Marco Oudshoorn kreeg tijdens de schouw vooral vragen over de verkeersveiligheid in de wijk en wist deze ook naar tevredenheid te beantwoorden. Één vraag leidde tot een kleine verrassing. Een bewoonster vroeg: “Waarom doet u niets aan het busje dat daar midden op het fietspad geparkeerd staat?(zie foto)” Oudshoorn antwoordde: “Daar kunnen we niets aan doen, want degene die hier het busje parkeert, zet hem op een suggestiestrook. We kunnen deze parkeerder pas bekeuren als het fietspad met een doorgetrokken streep is onderbroken van de rest van de rijbaan. Het busje mag hier dus gewoon staan.”Dit antwoord verbaasden veel aanwezigen, omdat het lijkt te gaan om een foutparkeerder.

Overigens ziet het er niet naar uit dat de belijning op de weg wordt aangepast en dus mag het busje gewoon op de strook blijven parkeren.