ALBLASSERDAM – Er wordt tijdens het Havenfestival op zaterdag 17 september in Alblasserdam toch gevaren in speedboten van Jan Korteland. Dat meldt Jan Cees Korteland van het bedrijf aan de Polderstraat. Aanvankelijk werd besloten dit jaar niet te varen omdat de brug bij Haven Zuid te veel dicht zou zijn, waardoor bezoekers te lang zouden moeten wachten. Dat probleem is opgelost, want tijdens het havenfeest gaat de brug twintig minuten open en tien minuten dicht.

Er wordt tijdens het festival vanaf 10.00 tot 16.00 uur gevaren met zes speedboten die ruimte geven aan vier tot tien opvarenden. Ook krijgen mensen de kans om mee te varen in een echte Formule 2 waterskiraceboot van 300 PK. Deze boot heeft een maximumsnelheid van 135 kilometer per uur. Echter, die snelheid zal tijdens de rondvaart waarschijnlijk niet gehaald worden. “Het moet natuurlijk wel veilig blijven. Ik denk dat als de omstandigheden gunstig zijn, we maximaal 120 kilometer per uur varen,” aldus Jan Cees.

Deelname kost één euro per persoon. Al het opgehaalde geld komt ten goede aan de stichting Walking on a Dream.