ALBLASSERDAM – Slechts zeven hengelaars hebben zaterdag 3 september meegedaan aan de jaarlijkse viswedstrijd voor ouderen en gehandicapten. Ruim 150 brieven werden verstuurd naar alle  gepensioneerde hengelaars van de VAH. In principe waren er veertien deelnemers aangemeld, maar op de wedstrijddag zelf kwamen er dus maar zeven naar de Alblashof. Na een kopje koffie werd er rond 08.45 uur koers gezet naar de waterkant.

De wedstrijd, voorheen de “Rotary-wedstrijd”, die voor de 35e keer werd gehouden, werd gevist op de steigers in de Overwaard. De organisatie was in handen van Judith Gardeslen van de Stichting Welzijnswerk Ouderen Alblasserdam en de Verenigde Alblasserdamse Hengelaars. Drie bestuursleden van de VAH, Wim van Cappellen, Patrick de Jong en Ton de Boom zorgden voor de begeleiding, controles en metingen van de vissen. De deelnemers en controleurs werden getrakteerd op fantastisch weer, alleen de vis liet het deze morgen afweten.

Onder het genot van een drankje werden rond 12.00 uur in de Alblashof de prijzen uitgereikt.

Vanwege de slechte vangsten was er één hengelaar die met alle bekers naar huis ging: de heer P.N. de Jong wist 3 bovenmaatse vissen te vangen + 2 ondermaatse visjes. Uit handen van wedstrijdsecretaris Ton de Boom van de VAH kreeg hij de Wisselbeker overhandigd. Tevens ontving de heer de Jong nog de beker voor de eerste plaats in het eindklassement, een beker voor het vangen van de grootste vis (17 cm) en een oorkonde voor het meeste aantal gevangen stuks.

De overige hengelaars wisten geen “gewone” vis te vangen, maar er werden wel een paar baarsjes gevangen. Deze (roof)vissen telden niet mee voor de wedstrijd, maar er werd wel genoteerd hoeveel baarsjes er gevangen waren. Hieruit bleek dat de heer G. van Noordenne   3 baarsjes had gevangen en werd zodoende met een beker beloond voor het behalen van de 2e plaats. De heer K. Klasens wist 2 baarsjes te vangen en hij kreeg hiervoor een beker voor de 3e plaats.

Volgend jaar zal deze wedstrijd weer, zoals in voorgaande jaren in de maand juni worden gehouden.

Tekst en foto’s: Ton de Boom.

Na afloop in de Alblashof.

 

Winnaar P. N. de Jong.

 

Nummer 2 G. van Noordenne.

 

K.Klasens werd derde.