ALBLASSERDAM – Tanja van Essen (17), lid van de Alblasserdamse Reddingsbrigade heeft van 1 tot 4 september in Denemarken goud, zilver en brons gewonnen tijdens de Europese Jeugdkampioenschappen (tot 19 jaar) Lifesaving. De Alblasserdamse deed voor de derde keer aan het kampioenschap mee en haalde verbluffende resultaten op tal van onderdelen.

Van vijftien Europese landen streden vijf heren en vijf dames in drie dagen om de medailles in verschillende disciplines zowel in het zwembad -POOL als in het buitenwater -OCEAN . De onderdelen waren zowel individueel als in verschillende estafettes met twee of vier personen.

Tanja wist bijzonder goede resultaten neer te zetten. Zo won zijn goud op de Rescue Tube Race (OCEAN), zilver op de Line-Throw(POOL)en brons bij de Simulated Emergency Response competition (SERC)(POOL). Op de honderd meter popduiken werd de Alblasserdamse vijfde. Zij verbeterde daarmee het Nederlandse Junioren Record. Dit deed ze twee weken voor de wedstrijd ook al. Overall is Nederland vijfde van Europa geworden.

Volgend jaar doet Tanja opnieuw mee aan de kampioenschappen, die dan in Zweden worden gehouden.