ALBLASSERDAM – 33 leden van de Alblasserdamse Ichthuskerk hebben zaterdag 3 september 3099,44 euro opgehaald met een zwemactie in zwembad Blokweer. Voor elk baantje konden de deelnemers zich laten sponsoren. Met het geld organiseert de kerk de komende tijd leuke activiteiten voor de jongeren. Dominee Reijm, die vorige week zijn intrede deed in de kerk aan het Scheldeplein, gaf het startsein met een gastoeter. Vervolgens sprongen deelnemers het water in en zwommen exact een uur lang heen en weer.

Maarten Molendijk wist zwom 92 baantjes en werd daarmee recordhouder. Deelneemster Lianne van Belzen haalde het meeste geld op. Margreet van der Wees(65) wa en Thomas Reijm (6) waren de oudste en jongste deelnemers. Als bewijs van deelname werd bij de kerk een certificaat met het aantal gezwommen banen uitgereikt.

De organisatie bedankt via deze weg alle deelnemers, maar ook de sponsoren Bongersbouw, SNS Bank, Prévita, Bloemenstudio Hanneke, Pedicure Deborah, Banketbakkerij Prins en Jacco inrichtingen buitenruimte.

Foto’s onder water: Peter Stam. Foto’s boven water: Pieter van den Berg.

Dominee Reijm (midden) gaf het startschot