ALBLASSERDAM – Op woensdag 7 september zal er in Alblasserdam gestart worden met een mini-hengelcompetitie. Er hebben zich vijf deelnemers aangemeld en zij zullen zich deze eerste avond melden aan de Rijzenwaal. Er worden voorlopig vier wedstrijden gevist, zodat de jongeren alvast een beetje kunnen “proeven” aan het wedstrijdvissen. De organisatie en begeleiding is in handen van de hengelverenigingen VAH en Ons Belang.

Het te gebruiken materiaal wordt door de deelnemende verenigingen ter beschikking gesteld om een gelijke competitie te krijgen. Als deze competitie afgerond is, kan er gekeken worden om volgend jaar de competitie uit te breiden en dagen te organiseren om de jeugd echt op een goede manier aan het vissen te krijgen.

De tweede wedstrijd zal gehouden worden op de Blokkerse Kade, bij de Blokkerse Wipmolen. De derde wedstrijd wordt gevist in de Middelwetering in de  buurt van de Fazantstraat en de vierde en tevens laatste wedstrijd zal worden gehouden in de Middelwetering aan de Resedastraat. Alle wedstrijden beginnen om 18.00 uur en afhankelijk van de duisternis eindigen deze wedstrijden in principe om 20.00 uur.