Vorig jaar...

KINDERDIJK – Naar verwachting zal donderdagmiddag 1 september rond 14.30 uur de honderdduizendste bezoeker van Kinderdijk worden gehuldigd. Dat is in dezelfde periode als vorig jaar. Burgemeester Houtman van Nieuw-Lekkerland zal de honderdduizendste de hand schudden en cadeaus overhandigen. Ondanks het tegenvallende weer van de afgelopen weken en de noodzakelijke prijsverhoging aan het begin van het seizoen verwacht de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk zelfs een lichte stijging van het aantal bezoekers. Aan het begin van dit seizoen is een bezoek aan Kinderdijk uitgebreid met een Bezoekerscentrum in het oude Wisboomgemaal. Daar wordt een film vertoond die de achtergronden van Kinderdijk en de waterbeheersing van de Alblasserwaard uit de doeken doet. Doeken, want de film wordt vertoond op zes schermen tegelijk.