ALBLASSERDAM – De Wereldwinkel van Alblasserdam aan het Cortgene heeft éénmalig leren paarden in kunnen kopen. Deze dieren komen uit India en zijn met de hand gemaakt. Daardoor zijn alle dieren verschillend en uniek. Er zijn 3 soorten paarden: klein, middel en groot. De producent betrekt zijn leer van lokale leerlooiers, afhankelijk van wie wat beschikbaar heeft. Hij bezoek deze leerlooiers zelf waardoor hij controle uitoefent op de arbeids- en milieuomstandigheden bij zijn toeleveranciers.

Door zijn constante afname van leer worden ook deze leerlooierijen gesteund en werken zij milieuvriendelijk en worden de arbeidsomstandigheden verbeterd. De leren dieren worden buiten het regenseizoen gemaakt, omdat ze op een natuurlijke wijze moeten worden gedroogd. Kortom een uniek project, geheel volgens de voorschriften van eerlijke handel met als resultaat prachtige leren dieren.