ALBLASSERDAM – Kinderen uit de groepen 1 en 2 van het basisonderwijs in Alblasserdam kunnen komende maanden kennismaken met negen verschillende sporten, dankzij Kaboutersport. De lessen vinden vanaf woensdagmiddag 21 september wekelijks plaats in Sportcentrum Blokweer.

Tijdens de afgelopen jaren was er al een meerdere malen een mogelijkheid deel te nemen aan Kaboutersport, dat in het kader van de sportstimuleringsprojecten door de gemeente Alblasserdam word geïnitieerd. Dit blijkt elke keer een succes te zijn. Om aan het enthousiasme van deze kinderen en hun ouders tegemoet te komen heeft de gemeente Alblasserdam besloten om dit schooljaar wederom het project Kaboutersport te organiseren. Vorige week is er weer een informatiefolder op de basisscholen in Alblasserdam verspreid.

Stichting Hattrick
Voor de coördinatie en uitvoering van het project Kaboutersport heeft gemeente Alblasserdam samenwerking gezocht met Stichting Hattrick. Hattrick was ook in de voorgaande jaren al verantwoordelijk voor de uitvoering van de lessen. Deze stichting verzorgt in verschillende Drechtstedengemeenten diverse sportstimuleringsactiviteiten en zegt garant te staan voor ‘deskundige en vakbekwame sportlessen’. Ook de administratieve handelingen worden verzorgd door Stichting Hattrick.

De sporten
De sportlessen vinden plaats op de woensdagmiddag tussen 13.00 uur en 15.00 uur. De organisatie heeft ervoor gekozen om zoveel mogelijk sporten aan te bieden waarvan ook verenigingen actief zijn in Alblasserdam. Hierdoor kunnen de kinderen na alle lessen zelf een keuze maken welke sport hen het leukste lijkt om in verenigingsverband te beoefenen. De organisatie heeft waar mogelijk samenwerking gezocht met bonden en verenigingen.

Inschrijven
De snelste manier van inschrijven is via www.stichtinghattrick.nl. Klik vervolgens onder het kopje Gemeente en kies kaboutersport, klik vervolgens op ‘aanmelden Alblasserdam’. Heeft u niet de beschikking over internet dan kunt u het onderstaande telefoonnummer gebruiken voor aanmelding. In beide gevallen kunt u zich aanmelden tot uiterlijk maandag 12 september 2011.

Na aanmelding worden de kinderen in een groep ingedeeld, waarna de ouders een uitnodiging voor de eerste les per email of per post ontvangen. Voor 10 lessen Kaboutersport betaalt u € 20,-. Dit bedrag dient u bij aanvang contant te betalen. Voor dit bedrag zijn de kinderen ook verzekerd. Voor meer informatie over de lessen Kaboutersport kunt u contact opnemen met Stichting Hattrick, Kirsten Bots 078-6450039.