ALBLASSERDAM – Dominee Jan Reijm (31) uit Giessen heeft zondag 28 augustus zijn intrede gedaan in de Alblasserdamse Ichthuskerk aan het Scheldeplein. ’s Middags ging Reijm voor het eerst voor als predikant van de Hervormde wijkgemeente. Hij koos voor een preek met het thema ‘Luisteren naar Gods gefluister’. Na de dienst werd de voorganger en zijn gezin toegesproken en welkom geheten door onder meer burgemeester Bert Blase en dominee Frans Hoek. De kinderen uit de gemeente verwelkomden de familie met een boom waar teksten in hingen. Een koor zong een door Martin de Jong geschreven lied en de leden van de kerk zongen daaropvolgend een gezang.

Blase vertelde blij te zijn om Reijm en zijn gezin welkom te mogen heten in Alblasserdam. In een poging om uit te leggen wat Alblasserdam voor dorp is, citeerde Blase enkele zinnen uit een gesprek dat hij onlangs had met slager Arie Bakker. “De slager zei: ‘Je hebt in Alblasserdam conventionelen, ‘rooien’ en Turken. En het is de burgemeester die verbindt.’ Deze uitspraak werd aangevuld door een VVD’er met de opmerking dat er ook nog liberalen zijn.” Verder sprak Blase de wens uit dat de dominee, zijn vrouw en drie kinderen zich snel gaan thuis voelen in Alblasserdam. Ook dominee Hoek verwelkomde familie Reijm. Hij wenste hen een gezegende tijd in ‘een dorp met stadse allures en dorpse kenmerken’.

De Ichthuskerk had één jaar en zeven maanden geen eigen dominee.