KINDERDIJK – Zo’n zestig kinderen, voornamelijk uit Alblasserdam en Kinderdijk, hebben het regenachtige weer getrotseerd om deel te nemen aan de Open Dag op 24 augustus  van vv De Zwerver. Op de Schans heerste een gezellige drukte. De dames van de inschrijvingen konden het haast niet bolwerken. Nadat de administratie was afgewerkt kregen de kinderen een korte uitleg over de middag van de nieuwe jeugdvoorzitter Arjan van Gemeren.

Zij moesten eerst een parcours afleggen (van 10 onderdelen) waarbij balvaardigheid, snelheid en natuurlijk veel plezier op het programma stonden. De kinderen stortten zich hier dan ook vol overgave op. Het bleek nog niet mee te vallen om bijv. alle flessen in 1x om te schieten, of om na een slalom met een goedgemikte trap in een piepklein doeltje te scoren. Apetrots waren ze als dit wel lukte.

Nadat de nodige rust in acht was genomen en de limonade was genuttigd kon het echte werk beginnen: een potje voetbal in de voetbalarena of op het pannaveldje je truckjes laten zien. Vele vrijwilligers waren op de been om van deze happening een groot succes te maken. Daarnaast waren ook Jan Verveer (trainer van Ameide 1 en de Voetbalschool van de Zwerver) en Gert Haksteeg (keeper van het 1e van de Zwerver) aanwezig om de kinderen van nuttige aanwijzingen te voorzien.

Gezien alle glunderende gezichten is het een zeer geslaagde middag geweest. Aan het einde van de middag kregen de kids nog een ijsje en een leuke bidon als aandenken. Een aantal kinderen met de hoogste scores kreeg bovendien nog, hoe kan het ook anders, een bal cadeau. Leuke bijkomstigheid voor de Zwerver was dat zich direct na afloop een aantal nieuwe jeugdleden hebben aangemeld.

Deel dit bericht via...