ALBLASSERDAM – Onderneemster Ilse van der Plas en wethouder Sjoerd J. Veerman hebben deze week hun handtekening gezet onder de huurovereenkomst van de voormalige portiersloge aan het Zuiderstek in Alblasserdam. De gemeente heeft dit pand volledig gerenoveerd. De renovatie is gefinancierd door de EFRO-subsidie en de Manden Maken subsidie. Ilse van der Plas gaat deze locatie huren voor in ieder geval vijf jaar. Zij wil vanuit het pand ondermeer fietsen verhuren en toeristische informatie aanbieden.

Veerman is zeer tevreden met het resultaat van de renovatie, alsmede met het feit dat Van der Plas met haar onderneming Tourist Info Alblasserdam van dit pand gebruik gaat maken. Zij heeft volgens de wethouder een goed plan ingediend, dat past binnen de gemeentelijke ambitie om op Haven Zuid toeristische activiteiten ten behoeve van Alblasserdam en omgeving te ontwikkelen. De toeristische ontwikkeling is hiermee begonnen en zal in de komende jaren verder worden uitgebouwd.

Van der Plas heeft het voornemen medio september 2011 fietsen te gaan verhuren, toeristische informatie over de regio te geven en groepen te ontvangen. Bovendien gaat de onderneemster voor passanten een kleine kaart serveren. Ilse geeft aan dat juist de combinatie van de gemeentelijke aanlegsteiger, gratis parkeerplaatsen en de vele fietsroutes goede mogelijkheden biedt voor arrangementen naar de toeristische iconen (molens Kinderdijk, historisch centrum Dordrecht, natuurreservaat De Biesbosch en pittoresk Schoonhoven). ”.  Op deze manier probeert de Alblasserdamse haar dorp goed op de kaart te zetten: “Ik ben er klaar voor en heb veel zin om van deze locatie een toplocatie te maken”, aldus Ilse.

Varen en wandelen tijdens Havenfestival
Tijdens het Havenfestival op zaterdag 17 september wordt er vanuit het nieuwe pand een vaar- en wandelarrangement aan aangeboden. Die dag wordt er vier keer met een palingboot naar de Ridderkerkse Griend gevaren, zodat liefhebbers daar een wandeling kunnen maken. Het arrangement duurt ongeveer 1,5 uur en kost € 9,50. Het eerste arrangement start om 09.30 uur. Mensen die meer informatie willen kunnen mailen naar [email protected].

Zuiderstek 1 krijgt met Ilse van der Plas aan het roer een voortrekkersfunctie bij het op gang brengen van een toeristenstroom via Haven Zuid. In 2014/2015, als het Royal House of Holland haar deuren opent, zullen toeristen via Haven Zuid de attracties in de omgeving kunnen bezoeken.

Deel dit bericht via...