ALBLASSERDAM – Een 17-jarige jongen uit Alblasserdam is donderdagochtend 25 augustus gewond geraakt aan zijn hoofd, nadat hij met zijn brommer op een remmende voorligger reed. Het ongeval gebeurde rond 10.25 uur op de Dam, tegenover de nieuwe brandweerkazerne. Volgens getuigen bedacht een voorgesorteerde vrachtwagenbestuurder op het laatste moment dat hij de verkeerde afslag aan het nemen was, waarna hij weer de doorgaande weg op schoot. Het navigatiesysteem zou de man hebben verward.

Een achteropkomende automobilist, een 20-jarige man uit Alblasserdam, kon nog net op tijd remmen. De achteropkomende brommerrijder lukte dit niet en reed op de auto in. De helm van de jongen vloog over de auto en het slachtoffer zelf kwam op het asfalt terecht. Dienstdoende brandweerlieden die vanuit hun kazerne het ongeval opmerkten, verleenden eerste hulp. Ambulancepersoneel nam dit niet veel later over. De jongeman is ter controle overgebracht naar het ziekenhuis, daar bleken zijn verwondingen mee te vallen. De Alblasserdammer kon diezelfde dag nog naar huis.