ALBLASSERDAM – Zo’n twintig dappere leden van de Alblasserdamse zwemclub Wiekslag hebben woensdag 24 augustus bijna vijf kilometer door de rivier de Alblas gezwommen. Onderweg kwamen zij, hetzij minder dan vorig jaar, kroos, waterplanten en andere onsmakelijkheden tegen. Ondanks de barre tocht en soms al wat hogere leeftijden van enkele deelnemers, wisten alle leden binnen anderhalf uur te finishen bij de Dam.

Even na 18.30 uur doken de eerste deelnemers ter hoogte van een strandje langs het Westeinde in Oud-Alblas het water in. Met ferme slagen werd, nadat ‘de groep’ was rondgezwommen, koers gezet naar het kano verhuurcentrum bij Alblasserdam. Daar aangekomen wachtte een kleine teleurstelling. Het centrum was namelijk gesloten en dus zat er niets anders op dan ‘gewoon’ door te zwemmen. Vanuit de meevaarboten werden ter bemoediging enkele flesjes water naar de zwemmers gegooid, zodat zij hun ergste dorst konden lessen.

Krooscrawlberen
Nadat ook het Appelhuisje, de Souburghse Molen, de Kortlandse Brug en de Oude-Torenbrug waren gepasseerd, stapten even voor 20.00 uur de eerste ‘krooscrawlberen’ bij de Dam uit het water. Met hun finish werden de buitentrainingen voor de zwemmers voor dit jaar afgesloten. De avond werd afgesloten met een drankje bij Café-Bar Blieck’s Point.

Foto’s Peter Stam en Pieter van den Berg. Meer foto’s op http://www.flickr.com/photos/luxfotopapendrecht/

Stuurman Bert Kleijn was bereid mij (Peter) in de boot van Jan Korteland mee te nemen, zodat er vanuit de boot foto's gemaakt konden worden. Zijn vrouw Janie voer mee als Rode Kruis vrijwilligster.

Deel dit bericht via...