NIEUW-LEKKERLAND – Brandweer Nieuw-Lekkerland organiseert zaterdagochtend 3 september de jaarlijkse jeugd-brandweerdag. Tijdens deze dag kan de schooljeugd uit de groepen zes, zeven en acht spelletjes doen bij park de Wielewaal, voor verpleeghuis `t Weallant. Daarna geeft de brandweer een korte demonstratie. De ochtend wordt afgesloten met de schoolstrijd, waarbij kinderen uit de groepen 8 van de basisscholen strijden om de wisselbeker. Er worden ongeveer 150 kinderen verwacht.

Om 08.00 uur wordt begonnen met het hijsen van de jeugd-brandweerdagvlag. Daarna worden de groepjes voorgelezen en volgt de spelletjescarrousel voor de groepen 6, 7 en 8. Hierbij zijn weer een aantal nieuwe spellen toegevoegd ten opzichte van vorig jaar.

Na de spelletjes zullen alle scholen in de schoolstrijd hun best doen om de wisselbeker in de wacht te slepen. Deze schoolstrijd wordt gespeeld door een vooraf besproken groepje kinderen uit groep 8. Tussen de spelletjes en schoolstrijd zal er door de brandweer een korte demonstratie gegeven worden.

Kort overzicht (tijden zijn onder voorbehoud):
08.15 uur: iedereen aanwezig en voorlezen groepjes
08.30 uur: spelletjescarrousel
10.30 uur: korte demonstratie door de brandweer
11.00 uur: start schoolstrijd
12.30 uur: prijsuitreiking

Foto: archieffoto 112Nieuw-Lekkerland.nl