ALBLASSERDAM – Een aantal kinderen uit Alblasserdam is boos op de gemeente, omdat hun speeltuintje in de Meursingstraat is weggehaald vanwege de uitbreiding van de naastgelegen begraafplaats. De kids hebben deze week daarom protestborden langs het terrein opgehangen om hun standpunt kracht bij te zetten. Volgens Jeroen Mulder, een van de buurtkinderen, en zijn vrienden was aan hen beloofd dat er eerst een nieuw speeltuintje elders neergezet zou worden en pas daarna de oude verwijderd zou worden. “En dat hebben ze niet gedaan en daarom zijn wij boos,” aldus Jeroen.

Volgens Jessica Vermeulen, woordvoerster namens de gemeente ligt het net iets anders: “De buurt is voor de bouwvakantie per brief geïnformeerd over de speelplaats. In deze brief stond dat het terrein voor de vakantie leeg gemaakt zou worden met uitzondering van de speelplaats. Deze zou na de vakantie worden weggehaald. Dat is vorige week dus gebeurd en ook dat is aan de buurt gecommuniceerd.”

Het is nog steeds de bedoeling dat er een nieuwe speelplaats wordt aangelegd. De nieuwe inrichting hiervan gaat in overleg met de aannemer en de belangengroep ‘De Mijlpaal’. Hierbij is wel het uitgangspunt dat het veilig moet zijn. Op dit moment staat heel het terrein in de bouwhekken, maar de gemeente is bereid om in overleg met de aannemer te kijken of de speeltuin al voor een deel ingericht kan worden. “Heel de speelplaats kan in eerste instantie niet worden aangelegd in verband met de benodigde werkruimte voor de werkzaamheden. In september vindt overleg plaats met de belangengroep om dit onderwerp en de planning van de aanleg verder te bespreken,” aldus Vermeulen.